M Condo

Located On Amelia Island, this beach condo was ready for complete update. 

The original style of the interior had a Mediterranean feel with a wrought iron railing for the main stair, Saltillo like tile floors and oak kitchen cabinets. The kitchen was closed off from the main space except for an opening to look into the dining area. There was a wood built in along one wall in the living area which held the tv.

The client was ready for a major change. Something more contemporary, beachy, breezy and open.

The entire floor was taken down to the framing during which was discovered a hidden curved wall which was the back side of the main stairs.

Responding to the curve, the new kitchen design took on the shape which helped open it even more to the living areas and ocean views. The open wrought iron railings were replaced with white low walls capped with a black steel handrail with a nod to Bauhaus and it's ship references. 

The built in bookcase was replaced with a new open shelves, with decorative metal clad cabinetry below. A limestone tile clad fireplace was added with a tv niche above.

Ceilings utilized spaces between joists for hidden led lighting as well as exposed structural beams. 

The foyer was partially painted a dark iron color to add compression in the one story entrance that opens to the two story foyer. The effect is quite dramatic. 

press to zoom
press to zoom
press to zoom